Vandaag (ndr: afgelopen vrijdag) werd op het stratencircuit van Monaco de qualif voor de derde ronde van het International F3000 kampioenschap gereden. Wat zich als een z��r moeilijke opgave aankondigde voor Nico bleek uiteindelijk goed mee te vallen. Nico reed in de dertig minuten durende vrije training naar een keurige 14e plaats op dit moeilijk circuit waarop hij net zoals op de meeste andere grand prix circuits nooit eerder reed. In de qualifying lag Nico gedurende het grootste deel van de sessie op een goede twaalfde plaats. Met nog een kwartier voor de boeg riep het team Nico binnen voor een nieuw setje banden. Intussen gingen de ronde tijden naar beneden en wanneer Nico terug naar buiten ging lag hij met nog tien minuutjes te gaan op een 16e plaats. Spijtig genoeg was er vanaf dat moment een op��nvolging van gele vlag situaties en veel verkeer zodat Nico zijn tijd niet meer kon verbeteren.

Nico:

“Dit is echt een schitterend circuit, hier moet je echt met finesse rijden en mag je geen schrik hebben (lacht) die vangrails staan echt h��l dicht. Er zijn een paar zogenaamde blinde bochten en sommige curbs zijn zeer hoog maar ik heb me echt goed geamuseerd, bangelijk deze baan. Ik kijk al uit naar de race, mijn uitgangspositie is niet goed maar beetje bij beetje krijg ik mijn auto onder de knie en ik weet dat er die tweede stint meer inzat maar door die gele vlaggen en al dat verkeer kon ik dat niet meer tonen.
Ik heb in tegenstelling tot o.a. Lopez, Enge, Schro�der enz… de auto heel gehouden en daar ben ik blij om”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter