Mikke Van Hool is tevreden met zijn �jongeren� die Monaco ontdekten en waar Astromega 1 punt mee naar huis nam.

Zowel Jan Heylen als Nico Verdonck ontdekten Monaco waar eindigen al een overwinning is. Nico heeft zijn taak volbracht en Jan behaalde een eerste punt. Neen, Mikke Van Hool heeft zeker geen fout gemaakt door voor de jeugd te kiezen !

Monaco, met zijn smalle straten, vangrails hoger dan de wagens en zijn enge bochten, ja, je moet het maar doen. Elke fout wordt meteen afgestraft en slechts 30 minuten waren voorzien om het circuit te leren kennen voor de twee neofieten van Astromega, Jan Heylen en Nico Verdonck�
Wat de kwalificaties betreft, waren 11de en 16de de respectievelijke plaatsen voor Jan Heylen en Nico Verdonck. Niet echt iets om veel van te verwachten op deze piste waar inhalen bijna onmogelijk is�
� Niet slecht gezien zijn beperkte ervaring, Nico staat op zijn plaats. Hoe kan je meer verlangen van een piloot die enkel 1 seizoen in de Belgische Formule Renault 1600 achter zich heeft.
Beiden werden ze fel gehinderd door de vele gele vlaggen maar toch had ik een beetje meer van Jan verwacht dan van op deze plaats te vertrekken in de F3000 en zeker hier. Dit gezegd wil het niet zeggen dat alles verloren was want je moet ten eerste op de baan blijven� , verduidelijkt ons Mikke Van Hool, een realist, die de moed niet liet zakken na de trainingen.

De wedstrijd werd door de twee Belgen op een mooie manier be�indigd met een 12de positie voor Nico Verdonck die als ��n van de 14 deelnemers op de baan bleef en met een 8ste plaats voor Jan wat overeen komt met ��n punt, het eerste zowel voor Jan als voor Astromega dit seizoen�
�Ondanks weeral niet snel genoeg te zijn tijdens de kwalificaties was Jan goed in de wedstrijd. Hij won ��n plaats door een goed uitgevoerde pitstop om zelfs Doornbos en Van Hooydonck onder druk te zetten waarna Jan door de zware inspanningen wat moest afhaken, maar dat is geen schande aangezien de Nederlander de derde plaats behaalde in Imola en de Belg vanuit de 4de startplaats gestart was en aan zijn 4de race in Monaco toe was. Jan volbracht zijn opdracht door zijn eerste punt te scoren in de F3000 in slechts zijn 3de wedstrijd. Iets constantere tijden en we krijgen een grote Jan te zien, daar ben ik zeker van !�, verklaart Mikke Van Hool alvorens verder te gaan over Nico : � Hij reed een heel regelmatige wedstrijd en meed alle obstakels op weg naar de 12de plaats en dit terwijl hij sneller was dan de Duitser Tony Schmidt maar Nico verloor een plaats tijdens de pitstop wegens problemen met het rechtervoorwiel. Wat kan je meer verwachten van iemand die twee seizoenen in de F3000 op het programma heeft staan? Hij heeft slechts 3 wedstrijden gereden en ze alledrie be�indigd. Wat kan je meer verlangen? Er staan nog 7 wedstrijden op de kalender en ik verzeker u dat tijdens de tweede helft van het seizoen, Nico terug te vinden zal zijn in de top-10 en zelfs in de punten. Wat kan je meer vragen?�

We merken dat Mikke Van Hool het volste vertrouwen heeft in zijn twee �jongeren� die de moeilijkste race van het seizoen tot een goed einde gebracht hebben, de wedstrijd waarin Astromega in 1999 triomfeerde met de betreurde Gonzalo Rodriguez. Het was de zesde overwinning van het team in deze discipline maar dat is een ander verhaal� De man uit Uruguay schreef ��n van de mooiste bladzijden uit de geschiedenis van het team !

Bron: Persbericht Astromega

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter