Max Verstappen heeft op Spa Francorchamps grote indruk gemaakt. De Nederlander pakte voor Van Amersfoort Racing in alle drie de wedstrijden de overwinning. Vooral in de race 3, waarin Verstappen kampioenschapsleider Esteban Ocon rechtstreek verslaat, maakt hij indruk.

Ik voel me super! Drie races achter elkaar winnen voor thuispubliek op Spa-Francorchamps, het mooiste circuit op de kalender, is helemaal top, aldus Max Verstappen. Vooraf had ik dat niet verwacht. Het is mijn eerste raceweekend hier, dus ik hoopte er eentje te kunnen winnen. Maar ik heb alle drie de races gewonnen, het kon niet beter. Ik wil ook een pluim geven aan het Van Amersfoort Racing team, want de auto was perfect voor elkaar. Het was een geweldig weekend!

Max Verstappen was aanvankelijk na de kwalificatie teleurgesteld omdat hij de Pole Position niet wist te pakken. Verstappen maakte zijn mindere startposities (P2 en P5) in de races goed door snelle starts en mooie inhaalacties. Door zijn hattrick is Max Verstappen in het Europese Formule 3 kampioenschap (met 155 punten) opgeklommen tot de derde positie, achter Ocon (268) en Blomqvist (174).
Het kampioenschap duurt nog lang, maar ik sta ver achter, weet Max. Maar ik ga mijn best doen en als ik zo doorga, wie weet…

Volgende week is alweer de volgende wedstrijd, die zal plaats vinden op het korte stratencircuit van de Norisring.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter