Na de sprintrace zege in Bahrein pakt Charles Leclerc in Spanje de draad weer op in de mainrace. De Monegask pastte opnieuw een alternatieve strategie toe en kreeg een beetje hulp vanuit onverwachte hoek met een safetycar. Nyck de Vries eindigde de race helaas net buiten de punten, ondanks een sterke kwalificatie.


© fiaformula2.com

In die kwalificatie namelijk verraste de Rapax-rijder met een derde tijd van 1:29.550, slechts twee tienden achter de twee man op rij1: Leclerc en Luca Ghiotto. Jordan King zette de MP Motorsport auto op vier naast de Vries, en Alex Albon en Oliver Rowland kwamen op rij drie terecht. Voor de race in Spanje had Campos Racing Stefano Coletti vervangen door ex Manor F1 rijder Roberto Mehri, maar de Spanjaard kon het thuisvoordeel niet benutten en strandde op een 14e startplek, een seconde van Leclerc verwijderd.

Ook in de start ging het niet best voor Mehri, die in botsing kwam met Antonio Fuoco. De Italiaan hield er een kapotte spoiler aan over, Mehri kon naar binnen met een lekke band en reed daarna achter de feiten aan. Vier ronden voor het einde gooide hij de handdoek in de ring. Wat hij vooraan had gemist was een leuk gevecht tussen Leclerc en Ghiotto, die allebei op zachte banden waren gestart. Leclerc leek in bocht 1 al zijn leiding te verliezen, maar pakte Ghiotto weer terug en wist een minieme voorsprong van 9 tienden vast te houden. Albon had een goede start op Hard en toen zijn banden eenmaal op temperatuur waren ging de Britse Thai erop en erover bij Ghiotto.

Canamasas gooit alles in de war

Niet lang daarna erfde Albon de leiding omdat zowel Leclerc als Ghiotto naar binnen gingen. Rowland schoof op naar plaats 2 en de Vries kwam na een slechte start met veel wielspin toch weer naar voren. Maar alle strategieën konden de prullebak in toen Sergio Canamasas stilviel. In plaats van netjes naar de kant te rollen bleef de Spanjaard pontificaal op de ideale lijn geparkeerd staan en bleef gebaren naar de marshalls dat ze het moesten aanduwen. Zelfs toen de marshall dreigend met een sleepkabel zwaaiden en de rest van het veld langs laveerde gaf hij niet op, maar het was hopeloos en hij stapte uit.

Daardoor werden de coureurs die op harde banden waren gestart met een probleem opgezadeld. Normaal zijn de gaten in het veld na een eerste reeks stops veel groter, zodat late stoppers soms nog een kans hebben om op zachte banden een aantal rondjes voluit te gaan zonder teveel tijd te verliezen. Andersom moeten de vroege stoppers juist in de eerste ronden volgas gaan, een paar rondjes pushen na hun stop en de race rustig uitrijden. Nu kwam het “rustig uitrijden al veel vroeger waardoor Leclerc en Ghiotto veel meer over hadden met hun banden, maar lang niet zoveel tijd goed hoefden te maken.

Als een mes door boter

Daardoor ging het veld compleet verder na de herstart. Albon en Rowland wisten daaruit weg te rijden van De Vries, die wederom te maken kreeg met verhoogde bandenslijtage en hoe langer hoe meer tijd verloor als hij toch snelle ronden forceerde. Het duurde dan ook niet lang voor Artem Markelov en Nicolas Latifi hem voorbij gingen en toen ook de opstomende Leclerc er voorbij ging, kwam de Fries voor zijn stop binnen. Hij kwam als laatste weer op de baan, zou uiteindelijk als 11e de race afsluiten. Dankzij een tijdstraf voor Ralf Boschung, werd dat toch nog een 10e plek en 1 punt.

Leclerc ging een tijdlang gelijk op met Ghiotto door het veld heen, maar Boschung verdedigde zich iets te fel en de Italiaan moest loslaten bij de Monegask. Die paar seconden kon Ghiotto niet meer goedmaken en hij viel zo’n 3 tellen achter Leclerc terug. Die ging rustig door met het binnenhengelen van de rest die allemaal nog binnen moest komen en schoof zo rustig richting top3. Rowland verschalkte voor zijn stop nog Albon en was na zijn stop meer dan een seconde sneller onderweg dan Leclerc, maar 11 seconden goedmaken was iets te veel gevraagd. Leclerc streek een verdiende overwinning op, drie seconden voor Ghiotto, Rowland pakte alsnog een derde plaats. Markelov pakte de achtste plaats en reverse grid pole voor Gustaf Malja. King scoorde na een lastige race twee punten als negende, Sergio Cette Camara werd als 13e geklasseerd.

Stand na drie races
1 Charles Leclerc 65
2 Luca Ghiotto 36
3 Oliver Rowland 35
4 Artem Markelov 34
5 Jordan King 20
6 Alexander Albon 20
7 Norman Nato 18
8 Nicholas Latifi 16
9 Nobuharu Matsushita 16
10 Gustav Malja 6


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!