Een lelijke domper op het Formule 1 raceweekend. In de Formule 2 vond een ernstig ongeluk plaats tussen Anthoine Hubert, Juan Manuel Correa, Marino Sato en Giuliano Alesi.

Nyck de Vries had op een incidentrijke vrijdag met meerdere rode vlaggen de snelste tijd geklokt. Callum Illot viel vroeg in de sessie stil met motorpech en net na dat De Vries zijn snelste tijd klokte, gingen Correa, Sean Gelael en Ralf Boschung van de baan in Pouhon. Opnieuw een rode vlag en De Vries kon vier punten toevoegen voor de pole.

Vandaag startte De Vries goed van pole met Deletraz en Aitken. Maar bovenaan Raidillion d’Eau Rouge ging het daar helemaal niet meer over.  Alesi en hSato haakten in elkaar en sleurden Hubert mee de boarding in. De auto van Hubert kaatste terug de baan op en werd vol geramd door Correa, die meerdere keren over de kop sloeg. De klap was zo hevig dat de auto van Hubert in tweeën brak.

Zo’n zes ambulances gingen de baan op en de race werd gestopt. Correa is afgevoerd naar het ziekenhuis in Luik, zijn toestand is als “stabiel” bestempeld. Sato was verder ongedeerd, Alesi kon het medical center na een check verlaten. Helaas kwam later het bericht van de FIA dat Hubert aan zijn verwondingen is overleden. Op diverse pagina’s is de crash vastgelegd, maar uit respect voor de nabestaanden ga ik dat niet doen.


© Fia Formula 2

Anthoine Hubert begon zijn racecarrière in de karts in 2006, in 2013 stapte hij in de F4, waar hij het Franse kampioenschap won. In 2014 reed hij een onopvallend jaar in de F2.0 Eurocup, maar dat verbeterde in 2015, waar hij 2 poles, 2 zeges en 7 podiums pakte. In 2016 reed hij een jaar F3 voor het Nederlandse team Van Amersfoort Racing, in 2017 en 2018 was hij in de GP3 te vinden, een klasse die hij in 2018 won voor ART GP.

Dit jaar stapte Hubert als debutant in bij het BWT Arden team, dat ooit een stabiele subtoppper was, maar de afgelopen jaren een beetje was weggezakt. Met Hubert in de auto viel Arden veel positiever op dit jaar, de jonge Fransman pakte 2 zeges in de sprintraces van Monaco en Frankrijk en pakte 77 punten. Hubert is slechts 22 jaar oud geworden. “Repose en paix, Anthoine. Cette vie s’est terminée beaucoup trop tôt.”

Update: Inmiddels is bekend geworden dat ook de Sprintrace van morgen is afgelast ivm het ongeluk


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!