Mercedes zou Robert Kubica graag helpen aan een Formule 1 test. Wanneer de Pool zich goed genoeg voelt voor een terugkeer in de cockpit zal Mercedes hem de kans geven een F1 test af te leggen.

Kubica en Mercedes hebben elkaar gevonden. De oud Renault rijder stapte onlangs in de simulator van Mercedes en in januari kreeg Kubica de kans een test af te leggen in een DTM bolide van Mercedes. Als het goed gaat met Kubica kan dus ook nog een test in een F1 bolide van Mercedes volgen.

Op dit moment is Kubica actief in de rallysport. Toto Wolff van Mercedes heeft aangegeven dat hij graag meewerkt aan een terugkeer van Kubica in een single-seater. Als de kans zich voordoet om Robert terug te krijgen in een DTM of Formule 1 cockpit dan zullen wij hem daar bij helpen. Elk team zou graag een Robert Kubica hebben, vertelt Wolff aan BBC Sport.

Eerder liet Kubica in een interview doorschijnen dat een terugkeer in de Formule 1 mogelijk is als hij zijn pols weer optimaal kan bewegen. Toto Wolff heeft alle geduld en zegt dat Kubica hem maar moet inlichten als de Pool wil testen.

Ik ken Robert nu tien jaar en ik weet dat hij zich momenteel volledig focust op het rallyrijden. Dat is wat hij in de toekomst wil doen en waar hij succesvol in wil zijn, aldus Toto Wolff.

Leave a Reply

Your email address will not be published.