Bernie Ecclestone heeft laten weten dat de F1 niet te koop is. Eerder deze week deden geruchten de ronde dat dit wel zo was. In een bericht van de FOM (Formula One Management) liet de kleine Brit weten dat drie banken die 75% van de aandelen bezitten: JP Morgan, Bayerische Landesbank en Lehmann Brothers. De overige 25% is van de F1-paus zelf.  Van een verkoop is er echter geen sprake.

Een zekere Robin Saunders zou bereid geweest zijn anderhalf miljard neer te leggen voor het aandeel van 25% dat dus in bezit is van Ecclestone. Ook andere investeringsgroepen informeerden al naar de aandelen. De FOM-baas heeft nu verklaard dat noch zijn aandeel, noch de resterende 75% te koop zijn.

“We zijn benaderd door ge�nteresseerde partijen, maar de aandelen zijn niet te koop,” aldus Ecclestone. “De aandeelhouders zijn langetermijninvesteerders die belang hebben bij een stabiel toekomstplan voor de F1.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!