Niemand zal het ontkennen, maar de kosten die gepaard gaan met het Formule 1 lopen de spuigaten uit.
De kleinere priv� teams kunnen het met heel veel moeite nog net halen, de constructeurteams hebben dan weer het voordeel dat ze een enorm bedrag ter beschikking hebben van het moederbedrijf.

Volgens Ferrari teambaas moet het Formule 1 meer veroorloofbaar worden voor de teams en moeten de kosten naar beneden.
Maar Jean Todt zegt ook dat de veranderingen in de regels, zoals het limiteren van het aantal testteams dat mag rijden, volgens de Fransoos zal dit niet het gewenste effect hebben op de sport.

Jean Todt:

“De budgetten van de teams zijn nu al enorm hoog. Als we de kosten willen drukken moeten we een complete revolutie teweeg brengen binnen het Formule 1.
Het is idioot om te zeggen dat het limiteren van de testen genoeg zal zijn.

Ieder team heeft zo een 800 � 1000 personen op de loonlijst staan, om competitiever te zijn moet je ook genoeg investeren.
Dit is het huidige F1 en ieder team weet wat de limiet is dat hij kan spenderen, om het te veranderen heb je een revolutie nodig.”

De kans dat we volgend seizoen drie wagens per team zullen zien is bestaande en Todt sluit dit dan ook niet uit, maar de Ferrari baas zegt wel dat hij optimistisch genoeg is om te beweren dat er volgend seizoen 10 teams op de grid zullen staan.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter