Dat vindt althans Jean Todt, de teambaas van Ferrari. Hij zegt dat het huidige F1-kampioenschap zeer gebalanceerd is met 10 teams van elk twee wagens.

De Concorde-overeenkomst, die nog geldt tot en met 2007, stelt dat er minstens 20 wagens aan elke race moeten deelnemen. Dus als er een team het voorbeeld volgt van wijlen Arrows of Prost, zullen derde rijders ingezet worden. De rijke teams zouden dan onder elkaar uitmaken wie er met een extra wagen aan de start verschijnt.

“Die (extra rijders) zouden niet strijden om de punten, en we willen niet dat dat gebeurt, “aldus de Fransman. “We voelen dat het belangrijk is om teams als Minardi en Jordan te hebben.”

Todt deelde ook nog mee dat er lange discussie aan de gang zijn om de sport meer betaalbaar te maken voor deze renstallen, door de kosten te reduceren en de inkomsten te verhogen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter