De Formule 1- commissie is akkoord gegaan met een nieuw puntensysteem. In december werd een nieuw puntensysteem voorgesteld, waarbij de top tien volgens de volgende verdeling punten zouden krijgen: (25 – 20 – 15 – 10 – 8 – 6 – 5 – 3 – 2 – 1). De nieuwe verdeling in het nieuwe seizoen is (25 – 18 – 15 – 12 – 10 – 8 – 6 – 4 – 2 – 1). Donderdag moet het nieuwe systeem nog worden goedgekeurd door de FIA.

De Formule 1-commissie is echter met nog meer voorstellen van de teams akkoord gegaan. Zo moeten de eerste tien coureurs van de kwalificatie de race starten met dezelfde banden waarop ze de kwalificatie afsloten.

Daarnaast mogen teams komend jaar minder setjes droogweerbanden per weekend gebruiken dan voorheen. Vroeger kreeg een team veertien setjes voor een Grand Prix-weekend, nu zullen dat er elf zijn. Drie daarvan moeten ze al na de oefensessies op vrijdag inleveren: één na de eerste oefensessie en twee na de tweede oefensessie.

Dubbele diffusers gaan in de ban voor 2011. Om aerodynamische downforce verder te reduceren wordt de maximale hoogte van de diffuser 125 millimeter. Dat is nu nog 175 millimeter.