De grote enqu�te van de FIA is nog maar net gepasseerd, of de offici�le website van de Formule 1 staat alweer klaar met een nieuw onderzoek.

Deze keer gaat het niet over F1 in het algemeen, maar is het een specifiek referendum over de kwalificatie. Het spelen met kwalificatieformats door de FIA wordt door vele fans gehekeld en er wordt dan ook geschreeuwd om veranderingen hieromtrent.

Op Formula1.com kan er nu gekozen worden tussen twee voorgestelde formats. Deze voorstellen komen van de teambazen zelf. Hieronder staan ze alvast uitgelegd.

Voorstel 1
– Sessie van 60 minuten opgedeeld in twee stukken van 25 minuten en een pauze van 10 minuten middenin
– Rijders mogen in elk stuk zoveel ronden rijden als ze willen, maar moeten in elk stuk een tijd neerzetten
– De beste tijden van de eerste helft en die van de tweede helft worden opgeteld en vormen zo de startorde
– Geen beperkingen op brandstof. Rijders mogen tijdens en na de sessie tanken.

Voorstel 2
– Sessie van 60 minuten
– Na 15 minuten mogen de 5 traagste wagens tot dan toe niet meer rijden en staan ze in die volgorde op startplaatsen 16 tot 20
– Na nog eens 15 minuten mogen de 5 traagste wagens van die periode (tijden kunnen niet overgedragen worden van de eerste 15 minuten) niet meer rijden en staan ze in die volgorde op startplaatsen 11 tot 15
– In de laatste 30 minuten strijden de overige 10 wagens voor de eerste tot de tiende plek op de grid, gebaseerd op de tijden van die periode (tijden kunnen niet overgedragen worden van de eerste 30 minuten)
– Rijders mogen in elke periode zoveel ronden rijden als ze willen
– Geen beperkingen op brandstof. Rijders mogen tijdens en na de sessie tanken.

Voor wie hier z’n zin niet vindt, kan buiten deze twee opties ook nog kiezen voor het huidige format waarbij iedereen ��n snel rondje mag rijden in de omgekeerde volgorde van de uitslag van de vorige race en na de sessie niet meer mag bijgetankt worden. Een vierde optie is aan te klikken indien je geen voorkeur hebt.

Hier nogmaals de link naar de poll: http://www.formula1.com/news/3312.html.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter