Robert Kubica onthulde vandaag in Warschau zijn plannen voor komend jaar. Mateusz Misza was hierbij en stuurde enkele van zijn foto’s naar GPPits.net. Kubica maakte bekend dit jaar rally’s te gaan rijden voor Citroen.

De winnaar van de Grand-Prix van Canada in 2008 heeft de Formule 1 echter nog steeds niet uit zijn hoofd gezet.
Racen op het circuit blijft mijn grote liefde, aldus Kubica. Formule 1 is het hoogst haalbare en ik weiger dat uit mijn hoofd te zetten. Het zal niet makkelijk zijn, sowiezo is het de komende twee jaar onmogelijk. Maar kleine lichtjes aan het einde van de tunnel geven mijn hoop. Ik boek nog steeds langzaam vooruitgang.

Ik ben nu al verder dan doctoren voorspelden. Ik blijf hard werken, ik geloof erin dat ik weer Formule 1 kan rijden in de toekomst.

Grootste probleem voor Kubica blijft de mobiliteit van zijn rechterarm, in een rally auto waarin meer bewegingsvrijheid is geeft dit geen probleem. Rijden in een Formule – auto is voor Kubica momenteel echter onmogelijk. Kubica testte onlangs in de DTM voor Mercedes, deze test verliep goed, maar volgens Kubica was het nog te vroeg om echt in te stappen.

Rijden voor Citroen in een Citroen DS3 RRC word voor dit jaar het doel. Tijdens tests en recente rally’s was Kubica snel. Dit jaar rijdt Kubica diverse rally’s in het ERC, de tweede klasse in het wereldwijde rally – kampioenschap WRC. De planning is dat Kubica dit jaar ook tijdens enkele WRC – rally’s in actie gaat komen.

By peter