Drie- en binnenkort viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel denk niet dat Red Bull in 2014 in het nadeel zal zijn, ten opzichte van rivaliserende teams met meer ervaren coureurs. Voor volgend jaar komt immers een 24-jarige Ricciardo naast de 26 jarige Vettel te zitten.

Ricciardo heeft op het moment op 43 Grands Prix-starts op zijn naam staan en komt aan het eind van het jaar in principe op 51. Ondanks dit verschil in aantal deelnames denkt Vettel, die zelf aan 113 Grands Prix heeft meegedaan, echter niet dat het relatieve gebrek aan ervaring van zijn aanstaande teamgenoot Red Bull zal opbreken.

Ik vind van niet. Er gaat in 2014 immers flink wat veranderen, dus ik denk eigenlijk dat het er dan niet zoveel toe doet of je veel recente Formule 1-ervaring hebt., aldus Vettel.

Ferrari is echter een mening toegedaan wat daar geheel het tegenovergesteld van is. De Italianen waren niet content met de verrichtingen van Felipe Massa en toen de onderhandelingen tussen Red Bull en Räikkönen spaak liepen, greep men bij Ferrari hun kans om meer consistentie in de performance binnen te halen.

Ervaring te over bij Ferrari in 2014 dus. Voor de 32-jarige Alonso staat de teller al op meer dan tweehonderd, Räikkönen heeft vooralsnog 187 Grands Prix’ verreden en zal 34 geboortejaren kennen in 2014.

Kijken naar naaste belagers in 2014, dan ziet uw scribent veel potentieel rijden bij het team van Mercedes. Ook binnen dat team is veel ervaring voorhanden. Hamilton en Rosberg staan respectievelijk op 122 en 140 starts en zullen volgend jaar 29 en 28 lentes tellen.

Maar volgens Vettel zal het wel meevallen qua ervaring. We zullen die ontwikkeling met veel belangstelling volgen.