De Zweed Markus Ericsson staat op ons forum niet bijster hoog aangeschreven. De uit de GP2 afkomstige coureur moest een lange tijd zijn teamgenoten voor zich dulden, inclusief een oude rot uit de WEC.

Dat neemt niet weg dat Markus nog altijd van plan is om in de sport aanwezig te blijven.

En daarbij helpt een grote zak geld goed bij, waarvan men de inhoud schat tussen de 15 en 18 miljoen dollar. Ericsson is dit weekend aanwezig in Austin terwijl zijn team ‘geniet’ van de dispensatie die Bernie Ecclestone verleende. Ericsson had de vliegtickets toch al geboekt, dus toch maar gekomen om contact met potentiële werkgevers te houden.

Of zwaaien met dat zak geld zoals het in de praktijk gaat.

Sauber zou dat geld goed kunnen gebruiken. De Zwitsers wachten nog altijd op het eerste punt van dit seizoen, wat veel geld zou schelen. Dat betekent wel concurrentie voor de Nederlander Giedo van der Garde.

Doch zou een Esteban Gutierrez zijn gaan twijfelen over een langer verblijf bij het team uit Hinwil. Niets in het leven is gegarandeerd en dat geldt ook voor de Formule 1., zo sprak ‘Guti‘ cryptisch.

Derhalve zou Markus Ericsson ‘een goed alternatief’ zijn voor de Mexicaan. Maar dan vooral financieel, want niemand gelooft dat de Zweed opeens een seconde sneller is gaan rijden dan zijn Japanse teamgenoot Kobayashi.

Ondertussen denkt Adrian Sutil dat hij niet degene is die moet vertrekken, maar de Duitser is niet de man geweest die de kar heeft getrokken bij het team. Sterker, Adrian onderscheidde zich nauwelijks van zijn Mexicaanse teamgenoot.

Dus misschien rijdt Sauber in 2015 met twee nieuwe coureurs…mits ze de winterperiode overleven.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!