Markus Ericsson, Zweed, 24 jaar en Formule 1 coureur. Maar dan wel eentje die niet bepaald hoog staat aangeschreven. Toch lijkt het erop dat we de gewezen Caterham-coureur ook in 2015 op de grid moeten dulden.

Adam Cooper meldt op zijn blog dat Sauber rond zou zijn met de Zweed en dat er snel een bevestiging zal komen vanuit Hinwil.

Mocht Ericsson overstappen naar Sauber, dan is dat puur dankzij zijn gulle sponsors van wie wordt gezegd dat hun zakken circa 20 miljoen dollar diep zouden zijn. Tel daarbij op dat de Zwitsers met de rug tegen de muur staan, en we mogen zeggen dat de situatie voor het team van Peter Sauber zeer precair is.

En wie zal zijn teamgenoot zijn? Cooper schrijft dat Sutil zal aanblijven, maar dat valt te betwisten daar de Duitser tot nu toe niet bepaald een sterke indruk maakt. Tevens helpt het gebrek aan sponsorgeld Sutil niet echt.

Gutierrez heeft in twee jaar bij Sauber niet echt kunnen overtuigen. Het team vroeg daarom meer geld van Gutierrez. Dit jaar zou de Mexicaan ongeveer vijftien miljoen euro betaald hebben voor het racestoeltje bij Sauber.

Dat brengt ons bij de Nederlander Giedo van der Garde. Lange tijd leek het er op dat Van der Garde goede kansen op een racestoeltje voor volgens jaar had, maar een eventuele komst van Ericsson kan de boel op zijn kop zetten voor de Nederlander.

Diens sponsoren lijken de gigantische bedragen die bijvoorbeeld Ericsson en Gutierrez kunnen betalen, niet te kunnen ophoesten.

En dan hebben we Russische outsider Sirotkin. Outsider, omdat er nog steeds geen roebels zijn overgemaakt. De sancties als gevolg van de gespannen politieke situatie rond de aanslag op MH17, dragen bij aan verdere stagnatie.

Volgens Auto Motor und Sport is Raffaele Marciello ook een mogelijkheid. De Italiaan is via het opleidingsprogramma van Ferrari gelieerd aan Sauber, dat tevens met Ferrari-motoren rijdt. Een eerdere constructie met Marussia bleek succesvol, totdat Jules Bianchi zwaar crashte in Japan en eigenaar Cheglakov na Sochi de geldkraan dicht draaide.

De mogelijkheid bestaat dat Sauber niet hoeft te betalen voor de motoren en bakken, indien men Marciello een racestoeltje geeft.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!