De elfde etappe van de Dakar Rally is door de organisatie met ruim 250 kilometer ingekort. Auto’s, motoren en vrachtauto’s rijden dinsdag nog maar 400 kilometer tussen Atar naar Kiffa, in het zuiden van Mauretani�.
Oorzaak is het slechte weer, deelde de organisatie maandag mee. Het weer was al eerder spelbreker tijdens de rally. Zo werd de achtste etappe geannuleerd nadat een dag eerder zandstormen de deelnemers flink hadden geteisterd. De vierde etappe voor motorrijders ging niet door wegens mist.

Bij de vrachtauto’s werd Jan de Rooy vandaag derde. De dagzege was voor de Rus Firdaus Kabirov. Tweede werd Vladimir Tchagin, eveneens uit Rusland. Hans Bekx werd vierde in de rit rond Atar. Gerard de Rooy werd tiende. In het algemeen klassement bezet Bekx de tweede plaats achter Kabirov. De Japanner Yoshimasa Sugawara bezet de derde plaats. Jan de Rooy staat zevende, Gerard de Rooy tiende.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *