Jenson Button Jenson Button: “Het voelt fantastisch om weer op het podium te staan na zo�n goed weekend voor het team. Het ziet er naar uit dat we weer kunnen meedoen. De voorbije drie races waren moeilijk voor iedereen hier bij BAR-Honda en het is fantastisch om dat achter ons te kunnen laten na vandaag. Iedereen heeft heel hard gewerkt, werkelijk dag en nacht, om de dingen zoals nu te krijgen, en ik moet echt een hele grote dank richten aan iedereen van het team. Het was een fantastische race en een goed gevoel om weer te staan waar we enkele maanden geleden waren. Op het einde van de race toen ik slecht de heuvel op geraakte na de Aqua Minerale en Micha�l kon me zo passeren in de Variante Alta. Met hem duelleren in die posite kon me mijn race kosten, dus besliste ik om op zekerheid te spelen en om het eerste podium en de eerste punten an het seizoen mee naar huis te nemen. Zoals we vandaag hebben gezien is er nog zoveel potentieel en we kunnen sterker komen als we gewoon blijven gaan voor de overwinningen.”

Takuma Sato: “Het team heeft een geweldige werk geleverd, zowel gedurende de testsessie�s als nu in dit weekend. De wagen presteerde heel goed en ik genoot ervan om hier vandaag te racen. We zijn terug in vorm met een goed resultaat en de dubbele puntenfinish die we wilden. In het begin van de race zat ik vast in het verkeer, maar ik genoot ervan om zij aan zij naar de bocht toe te gaan en plaatsen te winnen. Het seizoen is nu pas echt begonnen hier in Imola en ik kijk er al naar uit om weer sterk te staan in Barcelona.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter