McLaren Mercedes kwam gisteren voor het eerst buiten met de vernieuwde versie van de MP4-19. Kimi Raikkonen legde 46 rondjes af op een regenachtig Silverstone en kwam daarmee verrassend snel voor de dag. De jonge Fin zette de tweede tijd neer, vlak achter Fernando Alonso.

“We konden ‘s ochtends slechts enkele rondes afleggen, maar ‘s middags konden we wat meer doen omdat de baan opdroogde.” Zei Kimi. “Mijn eerste indruk van de wagen was dat hij goed aanvoelt. het duurt een tijdje om een wagen te ontwikkelen en we hebben nog heel wat drukke dagen voor de boeg. Wat voor mij belangrijk is, is dat de wagen heel goed aanvoelt en zich goed gedraagt.”

 

“We hebben gedaan wat we konden zonder een groot probleem tegen te komen, ondanks het weer.” Zei Martin Whitmarsh, de CEO van McLaren Mercedes. “Hopelijk wordt het weer beter zodat we ons gepland programma kunnen afwerken.  De wagen is een stap in de goede richting, maar het is nog te vroeg om conclusies te trekken. We zullen vandaag en donderdag verder testen, en zoveel mogelijk informatie verzamelen. Er is nog geen beslissing genomen over wanneer we de wagen tijdens een GP kunnen inzetten. Alles hangt af van de vooruitgang tijdens de tests.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter