Max Verstappen scoorde vandaag belangrijke punten en behaalde zijn beste resultaat van het seizoen, een 4e plek.

Helemaal perfect. Het was al een goed begin van het seizoen, maar om dan zo de zomerstop in te gaan, is wel heel mooi. P4 is een ongelooflijk resultaat, laat een overgelukkige Max Verstappen aan zijn officiële website Verstappen.nl weten. Ik had een slechte start. Ik kon nergens heen, niet naar buiten of naar binnen, ik zat helemaal klem. Ja, dan denk je dat het een lastige race gaat worden als je al zo ver naar achteren ligt. Ik gaf niet op, bleef geconcentreerd, bleef pushen, heb mensen ingehaald en heb een goede tweede stint kunnen rijden. Ik ben super blij!

Daarna kwam de safety car in de baan en was er veel actie voor me. Ik heb ook nog mijn voorvleugel beschadigd tijdens een akkefietje met Bottas. Ik kon er zelf weinig aan doen: hij stuurde naar binnen en ik kon geen kant uit. De linkerkant van mijn voorvleugel was best flink beschadigd, daardoor had ik veel onderstuur. Het had dus nog veel sneller gekund, maar derde worden zat er volgens mij niet in. De vierde plek is sowieso al ongelooflijk, daar ben ik echt heel erg blij mee! Uiteindelijk zat alles mee, echt perfect. Het was vandaag een topresultaat. De monteurs hebben geweldig werk verricht en het is absoluut fantastisch wat Toro Rosso strategisch heeft gedaan door de juiste keuzes te maken met de pitstops.

Tijdens de race kon het kon vele kanten op gaan, maar van een vierde plek had ik nooit durven dromen. Een paar ronden voor het einde vroeg ik pas op welke positie ik reed. Toen mijn engineer Xevi Pujolar P4 zei, vroeg ik me af wat er voor me gebeurd was. Ik ben ongelooflijk blij, sprakeloos. Dit is als een droom en had ik nooit verwacht in mijn eerste seizoen. Toen ik de finishlijn over ging, kon ik het niet geloven. Ik ben een koele kikker, maar over de boordradio kon ik mijn gevoelens niet onder woorden brengen door het overweldigende resultaat.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter