We blijven in de incidentensfeer maar nu met als hoofdrolspelers Juan Pablo Montoya en Michael Schumacher. In de 43ste ronde raakten Montoya en Schumacher elkaar tijdens een inhaalmanoeuvre van Montoya. Hierdoor spinde Schumacher en zag zijn achterwielen als twee gekken zot draaien in de grindbak. Met wat duwwerk van de marshals kon zijn z�n race verder zetten. In tegenstelling tot het incident van Coulthard en Alonso, zijn hier beide rijders het wel eens met elkaar: het is een gewoon race-incident.

Schumacher:

“Het was een gewoon race-incident. Hij was sneller als mij en probeerde me in te halen. Hij liet nog een klein plekje open voor mij. Misschien dat het wat meer mocht zijn, maar ik ga niet klagen. We raakten elkaar en in spinde. Ik heb zeker geen probleem met Montoya. Niemand treft hier schuld aan.”

Montoya:

“Michael was wat trager, maar hij blokkeerde de binnenkant, zodat ik buitenom een kans moest wagen. Ik liet hem nog genoeg ruimte over. Ik kan hem toch ook niet de hele baan geven? We raakten elkaar en hij belandde in de grindbak. Het was een race-incident. Ik vond het wel leuk hem in te kunnen halen op zijn thuis-GP.”

Blijkbaar was er toch iemand niet van overtuigd dat het om een race-incident ging. En die iemand was Ross Brawn, technisch directeur bij Ferrari. Hij zei:

“Juan Pablo is een klasseloze rijder, hij komt naast een rijder te rijden, en stuurt dan de bocht in zonder na te denken over de gevolgen. We hebben lange tijd duels gehad tussen Michael en Mika (Hakkinen), maar zij hebben elkaar nooit van de baan gereden. Juan Pablo raakt te veel betrokken bij incidenten. Bij dit incident heeft Michael kostbare punten verloren.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter