Het is al een aantal jaren geleden dat het wereldkampioenschap zo spannend geweest is, Michael Schumacher heeft nog steeds de leiding, maar hij voelt wel de hete adem van J.P.Montoya en Kimi R�ikk�nen in zijn nek.

Wereldkampioen Schumacher zegt dat seizoen eerlijk verlopen is, dat is dan wel in tegenstelling tot wat zijn eigen team er van vind, zij beweren dat de rivalen een voordeel hadden van de illegale banden van Michelin.

Gazzetta dello Sport publiceerde de volgende uitspraken van Michael Schumacher:

“In mijn ogen is het een eerlijk seizoen geweest, ook heb ik voordien al gezegd dat de kloof tussen McLaren en Williams niet alleen te wijten is aan de banden, zelfs al had dat enige invloed gehad.”

Schumacher is er zelfs van overtuigd dat de nieuwe regels van de FIA geen schade zullen berokkenen aan de prestaties van de Michelins.
Michael Schumacher:

“Ik twijfel er niet aan dat Michelin zich zal aanpassen, ik denk ook niet dat het aanpassen hen zal schade toebrengen.”


Als we mogen uitgaan van het testwerk in Monza, dan ziet het er niet slecht uit voor Schumacher, hij heeft vandaag de snelste tijd neergezet van deze week.
Michael geeft toe dat het weer goede moed geeft en hij voorspelt dan ook een spannend gevecht voor de titel.

Michael Schumacher:

“We zitten nu in dezelfde situatie als drie jaar geleden, juist op de vooravond van de GP in Monza, iedereen weet hoe het toen is afgelopen.

We hebben de kans om naar de GP te trekken met een goede wagen, maar alles ligt zo dicht bij elkaar in het kampioenschap dat de details het verschil zullen maken.
Het geheim in zo een situatie is om te vechten met wat je in handen hebt. Daarom dat deze testen zo belangrijk waren voor ons.”

Wie van de drie uiteindelijk kampioen zal worden heeft het verdiend en heeft er voor gevochten, iedereen ziet graag zijn favoriet kampioen worden, maar diep vanbinnen weten we dat ze er allemaal voor gevochten hebben.
Ook al wint je favoriet niet, dan nog mogen we niet morren, want een kampioenschap als dit seizoen zullen we niet dikwijls meemaken.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter