Eddie Jordan is tot de conclusie gekomen dat het nieuwe puntensysteem zijn team meer kwaad dan goed heeft gedaan. Hij heeft er echt spijt van dat hij dit nieuwe systeem eerst met open armen ontving.

Met het nieuwe systeem worden de punten verdeeld onder de eerste acht finishers en gaan niet enkel de eerste zes met de punten lopen. Dit nieuwe systeem werd ingevoerd om constante prestaties te belonen, de achterhoede een handje toe te steken en de dominante teams niet meer zo ver uit te laten lopen, zoals we vorig seizoen hebben gezien met Ferrari.

Jordan staat momenteel achteraan te bengelen in het constructeurskampioenschap op een negende en voorlaatste plaats. Volgens Eddie Jordan�s berekeningen zou zijn team op een mooie vijfde plaats hebben gestaan, moest het oude puntensysteem behouden zijn. Eddie Jordan beduvelt nu de dag waarop hij ja stemde voor de verandering van het puntensysteem

“Het was mijn idee om het puntensysteem te veranderen, want ik vond dat dit teams zoals Minardi een betere kans gaf om hun inspaninningen beloond te zien,” vertelde de Ier aan The Sun. “Ik vond het een goed voorstel en een eerlijkere en betere manier om de punten te verdelen. Ik was opgetogen toen het goedgekeurd werd en nu voel ik me rot. Het heeft ons meer geschade berokkend als baat geschonken. Ik denk dat ik mijn snuggere idee�n in het vervolg voor mezelf houd. We hebben momenteel een mirakel nodig om vooruit te schuiven in het kampioenschap. Onze overwinning in Brazili� was fantastisch, maar de bliksem slaat niet twee keer in op dezelfde plaats.”

Maar het nieuwe puntensysteem is niet helemaal een duivels systeem volgens Eddie Jordan. Hoewel het Jordan dit jaar niet echt geholpen heeft, erkent hij dat het systeem de Formule 1 op zich wel geholpen heeft. Het kampioenschap is er naar zijn mening interessanter op geworden voor de fans.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter