Formule 1 baas Bernie Ecclestone zou graag zien dat de Grand Prix in Rome, die vanaf 2013 gehouden moet worden, in een zelfde roulatiesysteem komt als de Grote Prijs Van Duitsland, die in de even jaren wordt verreden op de Hockenheimring en op de oneven jaren op de Nurburgring. Het zou dan gaan om de circuits in Rome en Monza. De uitspraak is opvallend, aangezien deze week bekend werd dat de Grand Prix van Rome in zijn geheel geen doorgang zou vinden. Ecclestone zou dit per brief bekend hebben gemaakt aan de burgemeester van Rome, Gianni Alemanno.

De organisatie van de Grote Prijs die in Rome gehouden moet worden geeft nog niet op. Deze week werd bekend dat de race waarschijnlijk geen doorgang zou vinden omdat Ecclestone vond dat de klasse beter in Amerika kon investeren in plaats van twee keer per jaar in hetzelfde land te racen. Alemanno houdt echter vol dat de brief geen afwijzing voor de Grand Prix was. “Er is een beslissing genomen om maar één race in Italië te organiseren, dat moet dan Rome of Monza worden, er is ook een optie om de races te rouleren. Een beslissing komt waarschijnlijk volgende week” Aldus Alemanno. Ook de promotor van de race, Maurizio Flammini, ziet de brief als het begin van de onderhandelingen tussen de Formule 1 top en de organisatie van de GP op Monza. Hij voegt toe: “Ecclestone stelt voor om de race om het jaar te houden. We gaan in gesprek met alle partijen en hopen op een compromis”.

De race wordt door de bewoners van Rome echter niet met open armen ontvangen, ze vinden dat een race te veel geld kost en te veel overlast veroorzaakt.