Bernie Ecclestone heeft voorgesteld om volgend jaar de Grand Prix van Duitsland op de failliete Nürburgring zelf te organiseren. Het bedrag dat betaald moet worden door het circuit hoeft niet meer betaald te worden. In ruil daarvoor wil de steenrijke Brit wel zelf de inkomsten opstrijken van de race in de Eifel, die hij dus wel graag wil behouden voor de Formule 1.

Dit alles is een reactie op de persconferentie van de minister-president, Kurt Beck, van de deelstaat waarin het circuit ligt. Daarin maakte hij bekend dat het circuit zich op de rand van de afgrond bevindt na de grondige renovatie in 2009. De befaamde baan zou kampen met een onoverkomelijke schuld van 300 miljoen euro. Een roep om een lening bij de EU zou tevergeefs zijn geweest: de Unie zag geen heil in het steunen van de baan.

Het positieve bericht van Ecclestone is ook een antwoord op de vraag hoe het verder zou moeten met de race in ons buurland. Hockenheim had een tijd terug al aangegeven de race niet meer elk jaar te kunnen organiseren. Ecclestone vindt het behoud van de baan en een jaarlijkse Duitse race echter zo belangrijk dat hij zich dus nu opwerpt als de reddende engel. Zo lijkt de toekomst van de Duitse race op de Nürburgring gegarandeerd…

By Luc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *