Bernie Ecclestone heeft in The Times laten weten dat hij verwacht dat twee van de vier nieuwe teams niet van start zullen gaan in 2010.

Volgens de Britse krant zou Ecclestone naar USF1 en Campos refereren. Ecclestone liet optekenen:
Ik denk dat we mogen verwachten dat de mensen die zouden presteren er zullen zijn en die mensen die dat niet zouden doen zullen afhaken. Ik verwacht in Bahrein bij de seizoensstart 24 auto’s.

Opmerkelijk is dat het verlies van USF1 en Campos voor een startgrid van 22 auto’s zou zorgen. Mogelijk duidt Ecclestone nog op Stefan GP dat de ontwerpen van de Toyota F1 – bolide van 2010 zou hebben gekocht. Stefan GP, afkomstig uit Servie, zou volgend jaar of in 2011 in de Formule 1 willen debuteren.

Van USF1 en Campos is al enige tijd niets meer vernomen. Vooral over het Amerikaanse Formule 1 – project USF1 zijn er de nodige twijfels omdat het team de wereld nog niets heeft laten zien behalve mooie plannen. Het Spaanse Campos zou problemen hebben de financiering rond te krijgen en vooral hopen op pay-drivers. Het team wist al wel de kapitaalkrachtige en populaire Bruno Senna aan te trekken.

By peter