Bernie Ecclestone verkoopt zijn 25% aandelen in SLEC, samen met de 50% aandelen van de Duitse bank BayernLB. Dat werd gisteren bekend gemaakt. De prriv�onderneming CVC Capital Partners koopt de 75% aandelen over en wordt dus de grootste aandeelhouder in de commerci�le rechten van de Formule 1. En CVC wilt meer, ze zijn nu onderhandelingen begonnen met de eigenaars van de overige 25%, zijnde Lehman Brothers en JP Morgan.

Ecclestone zou wel aan het hoofd van de Formule 1 blijven staan, maar met deze verkoop hoopt hij de vijf grote constructeurs een stapje voor te zijn. Die vijf (de Grand Prix Manufacturers Association, kortweg GPMA) dreigen namelijk om een eigen kampioenschap op te richten in 2008 als ze geen groter deel krijgen van de commerci�le inkomsten en als het bestuur niet verbeterd.

CVC Capital Partners investeert niet alleen in de Formule 1. Zij hebben ook een groot percentage aandelen in het Spaans bedrijf Doma Promocion, die de rechten van de MotoGP bezit. Ook in Engeland zijn zij baas van enkele grote winkelketens. Over de overname van de 75% aandelen in SLEC moet CVC zelf nog wel een officieel bericht uitgeven.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter