Bernie Ecclestone zal de teams een aanbod onder de neus schuiven dat te nemen of te laten is. Met het ultimatum hoopt de F1 baas dat de negen andere teams zich bij Ferrari aansluiten en dankzij het nieuwe Concorde akkoord de toekomst van de F1 tot 2012 veilig stellen.

“We willen dit allemaal voor de eerste race achter de rug hebben.”

Ondertussen heeft Paul Stoddart een brief naar Max Mosley gestuurd in naam van alle team wiens naam niet Scuderia Ferrari Marlboro is. In de brief beschuldigt hij Ferrari ervan dat ze hun favorietenrol incasseren. Bernie Ecclestone ontkent alvast.

 

“De andere teams wisten niks van de overeenkomst met Ferrari. Ik ga ze nu contacteren, de voordelen van het nieuwe akkoord zijn onontkenbaar.”

De F1 baas is er wel niet zeker van dat het nieuwe akkoord, en de handtekening van Ferrari ervoor zullen zorgen dat de GPWC in 2008 geen nieuw kampioenschap opricht.

 

“Ik weet niet of het, het einde betekend van iets. Er zijn zoveel rivalen. ER is bijvoorbeeld de A1 reeks die binnenkort start.”

Norbert Haug heeft ondertussen al gereageerd door te zeggen dat zij die denken dat de GPWC door de handtekening van Ferrari dood is het mis hebben. De motorsport directeur van Mercedes zei dat het akkoord tussen de FIA, FOM en Ferrari niets verandert.

 

“De GPWC zal nog steeds met alle andere teams samenwerken om in de toekomst een eerlijkere winstverdeling te bekomen.”

Een uitgebreid opiniestuk over dit onderwerp kan u hier lezen

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *