De opperbaas van de Formule 1, wie anders dan Bernie Ecclestone, heeft nu voor het eerst ook zijn twijfels geuit over het tijdig gereed komen van het Yeongam circuit in Zuid Korea. Foto’s die inmiddels van de baan zijn verschenen zijn niet zo heel erg hoopvol. De meeste tribunes zijn nog lang niet klaar, er ligt slechts een onderste laag asfalt, uitloopstroken liggen nog helemaal braak en nog niet alle gebouwen zijn klaar.

Sommige bronnen fluisteren dat er nog niet eens overal stromend water en elektriciteit is. Verder missen de stoeltjes nog op de hoofdtribune en zijn de parkeerplaatsen nog lang niet geschikt om auto’s te ontvangen. Er zijn zeker problemen, aldus Ecclestone. Maar ik ga er van uit dat de race doorgaat. De baan komt wel op tijd klaar, maar alle gebouwen en tribunes niet. Misschien moeten we maar wat tenten neerzetten, grapte de Brit.

Zaterdag nog legde Karun Chandhok 14 rondjes af op het circuit. De coureur was zelf gematigd positief over het al dan niet op tijd gereed raken van het circuit.