Hockenheim en Nürburgring zijn in conclaaf gegaan om de Grand Prix van Duitsland te mogen houden. Dat gegeven wordt flink gebruikt door Bernie Ecclestone om meer uit een aanstaande deal te halen.

De GP van Duitsland wordt de laatste jaren afwisselend op de Nürburgring en Hockenheim gehouden, waarbij Hockenheim dit jaar weer aan de beurt is. Maar Ecclestone zou af willen van het rouleren van de Grote Prijs.

Althans, zo vermoed men bij Auto, Motor und Sport . Volgens het blad neigt Bernie naar de Ring omdat deze in Capricorn een nieuwe eigenaar heeft, die flink in het circuit wil investeren. Dus zal Ecclestone met Capricom om tafel zitten om een nieuw meerjarig contract te sluiten?

Wel heeft Ecclestone beide Duitse circuits naar verluidt enkele jaren geleden ‘korting’ aangeboden omdat ze met financiële problemen kampten en hij de GP van Duitsland niet wilde verliezen.

Maar dat is nu over: Om ze te helpen hebben we een tijdje geleden onder speciale voorwaarden een deal met ze gesloten, maar we kunnen niet eeuwig zo verder, zo waarschuwde Ecclestone.

Hockenheim zwaait intussen met contracten voor een Formule 1-race in 2016 en 2018, waarvan Ecclestone zegt deze te zullen respecteren. Doch stelt hij dat het ‘misschien beter is dit per 2015 te beëindigen als we een nieuw contract kunnen sluiten met de Nürburgring‘.

Bernie Ecclestone zei ook dat Frankrijk voorlopig niet zal terugkeren op de Formule 1 kalender, terwijl de FOM-baas nog wel van plan is om dit jaar naar Rusland te gaan. Volgend jaar wil de Brit met de Formule 1 naar Azerbeidzjan.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!