Formule 1 baas Bernie Ecclestone heeft in een interview met F1.com aan de zijde van Toto Wolff een wel redelijk opvallende uitspraak gedaan. De 85-jarige Brit stak niet onder stoelen of banken weg dat hij er zeker van is dat Lewis Hamilton zijn vierde wereldtitel zal pakken op het einde van dit seizoen, terwijl teamgenoot Nico Rosberg slechts op twee punten afstand volgt van de Brit.

Hamilton kende een moeilijke seizoensstart, waarin hij al gauw aankeek tegen een achterstand van 43 punten op Rosberg, maar de regerend kampioen hield zijn hoofd koel en sloeg hard terug op het einde van de eerste seizoenshelft, waarbij hij de leiding opnieuw overnam.

Rosberg won echter opnieuw in België en Italië, waardoor de voorsprong van Hamilton geslonken is tot slechts twee punten, met nog zeven races te gaan in het kampioenschap.

Ecclestone was echter duidelijk:

Natuurlijk wint hij (Hamilton). Daar bestaat geen discussie over. Ik zie niemand anders in staat om hem te stoppen.

Die uitspraak is een klap recht in het gezicht van Nico Rosberg, die na twee mislukte pogingen nu eindelijk wel die felbegeerde titel wil pakken. Bij sommigen rijst de vraag zelfs of Ecclestone als baas van de Formule 1 wel een dergelijk partijdig standpunt kan maken. Maar wie Bernie kent, weet dat hij altijd zijn eigen mening heeft en nooit bang is om die te delen.

Teambaas Toto Wolff, ook aanwezig bij dat interview, probeerde een neutraler standpunt over zijn rijders in te nemen:

Als je nu de microfoon uitzet kan ik jullie mijn persoonlijke mening geven… verklaarde Wolff.

Maar ik probeer zo neutraal mogelijk te blijven met mijn piloten en ik zal sowieso blij zijn, wie dan ook de kampioen moge worden.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!