Bernie Ecclestone heeft in de Daily Telegraph bekend dat hij Gerhard Gribkowsky veertig miljoen dollar heeft gegeven. De commerciële baas van de Formule 1 ontkent echter dat het gaat om omkoping. De Brit stelt dat de voormalig bankier, die betrokken was bij de verkoop van de rechten voor de Formule 1, hem chanteerde! Gribkowsky dreigde hem aan te geven bij de Britse belastingdienst.

Tot nu toe ontkende de Brit de betaling omdat hij van de aanklager niets mocht zeggen. De Duitser had aangegeven Ecclestone het leven moeilijk te maken met betrekking tot het trust fund Bambino Holdings, waar de Formule 1-aandelen van de Brit zijn ondergebracht.

Ecclestone: Ik heb nooit wat te maken gehad met ons familiefonds Bambino, maar Gribkowsky dreigde te beweren dat ik dat fonds beheerde. De belastingdienst moest alles controleren en dat zou vijf jaar in beslag nemen. Daar had ik geen trek in. Ze waren alles rond het fonds al aan het afhandelen en het laatste dat je dan wil is dat ze zich gaan bedenken. Gribkowsky chanteerde me en ik wilde niets riskeren. Maar er was helemaal niets mis met het fonds

Ik heb nooit iemand omgekocht of iemand betaald in connectie met het bedrijf. Bayerische Landesbank keurde de verkoop en mijn commissie, die laag lag, goed. Er is niets geheimzinnigs aan, aldus de grote kleine baas van de Formule 1.