De eigenaren van Silverstone hebben 48 uur de tijd gekregen om in te stemmen met een contract voor de Grote Prijs van Groot-Brittanni� in 2005 op hun circuit. F1 baas Bernie Ecclestone heeft dat maandag bij een bijeenkomst van teameigenaren in Londen bekend gemaakt.

“Als we voor donderdag een deal hebben, dat staat de race volgend jaar op de kalender. Anders niet.’‘ zei Ecclestone in Londen. Hij toonde zich vrij optimistisch over het doorgaan van de GP op Silverstone. Het Engelse evenement is een jaarlijkse traditie sinds 1950. “Ik ga ervan uit dat Silverstone er komt. Bernie zegt het.’‘

Stalbaas Frank Williams was een heel andere mening toegedaan. “Ik denk dat de race niet doorgaat.’‘ Collega Ron Dennis was het niet met hem eens. “Iedereen gelooft dat ze er wel uitkomen’‘, zei de eigenaar van McLaren.

Behalve de Britse GP heeft ook de Grand Prix van Frankrijk op Magny Cours nog geen overeenkomst getekend met Ecclestone, die de commerci�le rechten heeft van de formule 1 autosport. Op de voorlopige agenda voor 2005, met een recordaantal van negentien WK wedstrijden, staat er achter beide races een sterretje. Eind deze week wordt de kalender definitief.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter