De kans is erg groot dat de Grand Prix in Frankrijk terug komt op de kalender. Bernie bevestigde dat de deal rond is en er dus gereden kan gaan worden in Frankrijk.

Een terugkeer van de Formule 1 in Frankrijk lijkt gegarandeerd. Zo verteld Bernie aan het Franse L’Equippe dat hij geen twijfels meer heeft over de race in Frankrijk. Volgens de site autosport.com is er een contract afgesloten voor vijf races op Paul Ricard. De eerste race zal plaatsvinden in 2013 waarna in 2015, 2017, 2019 en 2021 Paul Ricard wederom het decor zal vormen voor een F1 race. De Formule 1 coureurs zullen dan over de volledige versie van het circuit hun rondjes rijden.

De deal is klaar zegt Ecclestone. In financieel opzicht zijn er afspraken gemaakt met de Franse minister van sport David Douillet. De afspraken werden afgelopen dinsdag gemaakt in mijn kantoor. Toch zijn er nog wel wat kleine meningsverschillen over geld. We praten nog steeds over kleine puntjes wat betreft geld. Jij geeft mij dit, ik wil dat en ga zo maar door. Ik ben er echter wel van overtuigd dat we er samen uitkomen.

Er is alleen nog geen beslissing genomen over welke race de gaten gaat opvullen als er niet in Frankrijk gereden wordt. De kans is groot dat Spa Francorchamps zal gaan rouleren met Paul Ricard, maar daar is vooralsnog geen duidelijke beslissing over genomen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *