Vorig jaar mocht HRT van hem vertrekken uit de Formule 1, nu maakt HRT volgens Bernie Ecclestone echter stappen in de goede richting. Volgens Ecclestone werkt HRT nu een goede basis en aan een eigen, Spaanse, identiteit.

HRT werd dit jaar gekocht door de Spaanse investeringsmaatschappij Thesen Capital, sinds die tijd profileert het team zich als nadrukkelijk Spaans. Het team opende zelfs een bescheiden logistiek centrum in Valencia en wist Pedro de la Rosa onlangs aan zich te binden. Ondertussen heeft HRT ook het contract met Williams, over het leveren van versnellingsbakken, verlengd. In Keulen werkt HRT nu in de voormalige Toyota – faciliteiten aan de auto van volgend jaar.

Daarnaast wil HRT, volgend jaar, voor het eerst gaan deelnemen aan de wintertests. Volgens teambaas Colin Kolles zal de auto volgend jaar op tijd klaar zijn en zou ook het budget nu beter op orde zijn om testritten mogelijk te maken.

Ik ben heel blij met de weg die ze nu inslaan, aldus Ecclestone. Ze zijn op de goede weg, het is nu een mooi project waarin de juiste stappen worden genomen. Zo langzamerhand mogen de Spaanse fans trots gaan worden.

By peter