Bernie Ecclestone heeft onverwachts een bezoek gebracht aan de heropening van de Red Bull Ring. Het circuit in Oostenrijk, dat eerder bekend was onder de naam A1 Ring en Österreichring (1969 tot 1995), is door Red Bull compleet gerenoveerd en op 14 mei 2011 officieël geopend.

Ecclestone reageerde positief op het idee om de Red Bull Ring terug op de Formule 1-kalender te zetten. Waarom niet? Deze opknapbeurt hadden ze tien jaar geleden al moeten doen. Het enige wat me nog deed herinneren dat ik op hetzelfde circuit was als vroeger was het weer, antwoordde de Brit op een vraag of het circuit in de nabije toekomst weer gebruikt gaat worden voor Formule 1-races.

Dit gezegd hebbende, moet in acht worden genomen dat Mateschitz het circuit niet heeft verbouwd om de Formule 1 binnen te halen. Hij had grootse plannen met het circuit [in 2005], maar deze faalden oa. door protesten van de omwonenden en belangrijke financiers die zich terugtrokken uit het project. Hierdoor zag het er allemaal niet meer zo rooskleurig uit voor het voortbestaan van het circuit.

Omdat tijdens de ontwerpfase van het project al gelijk met de sloop was begonnen, was hierdoor het circuit niet meer bruikbaar voor races. De kansen voor het voortbestaan van het circuit keerden totaal onverwacht op 3 April 2008 als de krant “Kleine Zeitung” met een artikel opent op de voorpagina. De renovatie kon toch doorgang vinden in een afgeslankte vorm. Op 5 juni 2011 wordt er een DTM race gereden.

Niki Lauda bleef echter voorzichtig over de kansen van de Red Bull Ring om terug te keren naar de Formule 1. Dietrich [Mateschitz] heeft geweldig werk verricht hier. Het zou echter veel te voorbarig zijn om al over een terugkeer naar de Formule 1 te praten, want zoiets neemt echt zeer veel tijd in beslag, aldus Lauda.