Adrian Newey, Christian Horner en enkele andere medewerkers van Red Bull Racing hebben €29.000 euro bij elkaar gelopen. Dit deden zij tijdens een halve marathon om het circuit van Silverstone. De opbrengst gaat naar het goede doel van Red Bull genaamd Wings for Life.

Horner deed 2 uur en 32 minuten over de drie rondjes op het circuit van Silverstone: Iedereen die voor Wings for Life heeft gelopen mag trots op zich zelf zijn. We hebben allemaal de finish gehaald en Adrian en ik zijn blij dat we met maar twee minuten verschil zijn gefinished. Ik was blij dat het mij lukte om voor Adrian over de streep te komen. Nu op naar het volgende circuit in Melbourne om met het nieuwe seizoen te beginnen, vertelt Horner na afloop van de halve marathon.

Nikki Wilson van Wings for Life is erg blij met de inzet van Red Bull Racing: We zijn erg dankbaar voor de inzet en toewijding van Red Bull Racing en alle lopers. Ondanks de onverwachte hitte slaagde alle lopers erin de afstand af te leggen en dat is hele prestatie als je nagaat dat de meeste van hun nog nooit zo’n afstand hebben gelopen. The Silverstone Half Marathon was een mooie manier om onze inzamelactie voor dit jaar af te trappen. We zijn erg blij dat we €29.000 euro hebben ingezameld voor onderzoek naar dwarsleasie.
Wings for Life is het goede doel van Red Bull Racing en zal dit seizoen te zien zijn op de bolides en de race-overalls van Mark Webber en Sebastian Vettel. Ook zijn Vettel en Webber ambassadeur van het goede doel. Ook oud Formule 1 en Red Bull coureur David Coulthard is ambassadeur van de stichting die onderzoek doet naar een remedie voor ruggenmergletsel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *