Michelin heeft bekend gemaakt dat Pierre Dupasquier eind 2005 op pensioen gaat. De kleurrijke figuur van het Franse bandenmerk zal worden opgevolfd door Frederic Henry-Biabaud. Dupasquier is 67 en deelt al sinds 1973 de lakens uit bij de raceafdeling van Michelin. De Fransman won 3 titels bij de rijders en 2 bij de constructeurs, in 1984 trok Michelin zich terug uit de F1. Na een tussenstop in de VS overtuigde hij de bandenfabrikant in 1999 om terug de F1 in te stappen.

Door het pensioen van Dupasquier zijn er enkele verschuivingen bij Michelin. Pascal Vasselon trekt naar Noord Amerika en staat de Formule1 afdeling af aan Nick Shorrock. Patrick Cohen zou technisch directeur worden. Shorrock zal zich bezig houden met de zakelijke kant van het F1 programma, waaronder de relaties met de teams onderhouden en de bandenfabrikant vertegenwoordigen bij gesprekken over regelwijzigingen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter