Er is een Duitse strijd gaande om een plekje bij het team van Force India te bemachtigen voor 2012. Zowel Adrian Sutil als Nico Hulkenberg lijken een serieuze optie voor teameigenaar Vijay Mallya.

De steenrijke ondernemer uit India heeft al eerder aangegeven dat hij Paul di Resta ook volgend jaar in één van zijn wagens wil zien, maar heeft nog allerminst besloten wie er naast de Schot plaats mag nemen in het team.

Sutil, 28 jaar, rijdt al voor het team sinds de oprichting en wil graag nog langer blijven. We presteren goed, meent Sutil. Ondanks een heel klein budget zijn wij momenteel het zesde team op de grid. Dus waarom zou ik gaan? Er zijn altijd wel geruchten dat ik ergens anders naar toe zou kunnen, maar mijn eerste optie is nog altijd Force India.

De 24-jarige Hulkenberg maakte vorig seizoen een goede indruk in zijn debuutjaar bij het team van Williams met onder meer een prachtige poleposition in Brazilie. Toch was er in 2011 geen plek op de grid weggelegd voor het Duitse talent en moest hij genoegen nemen met een rol als reserve-coureur en vrijdagrijder bij Force India.

Ik heb me goed aangepast aan het team en heb een realistische kans op een startplek voor 2012. Maar ook wat andere teams hebben hun interesse kenbaar gemaakt, aldus Hulkenberg.