Een Formule 1 race in Nederland? Dromen mag altijd, zeker nu Max Verstappen ons land weer Formule 1-gek heeft weten te maken. In het verlengde van Max’ goede resultaten zijn er in Flevoland plannen ontstaan om de Formule 1-race weer naar Nederland te halen.

De mensen achter Race Park Almere hebben hun dromen vertaald naar een plan. In 2019 willen zij de Formule 1 naar Nederland halen en daarvoor zou in Flevoland een racebaan moet worden aangelegd waarop de Formule 1 wagens hun rondjes kunnen rijden.

Het 5.8 kilometer lange circuit zou 22 bochten gaan tellen waarvan 14 rechtsaf en 8 linksaf. 4 van de 22 bochten zouden vol gas zijn en op het circuit worden 6 inhaalpunten aangelegd. Ook voor de snelheidfreaks is dit circuit niet mis, maar liefst zes keer per rondje komen de rijders boven de 300 km/u.

Het circuit zou niet alleen bedoeld zijn om Max Verstappen een echte thuisrace te bezorgen. Hoewel het parcours wel ontworpen is met de Formule 1 in het achterhoofd zouden ook de MotoGP, Formula E, DTM, WTCC, WEC en andere raceklasses terecht kunnen in de jongste provincie van ons land. Voordat het echter allemaal zo ver is en je de kaarten al gaat bestellen, er zijn nog veel hobbels op de weg en de initiatiefnemers zijn nog op zoek naar partners en investeerders.

Denk jij dat een Formule 1 race in ons landje haalbaar is, of is dit een erg leuk plan door onwijs enthousiaste Max Verstappen fans? Laat het ons weten op het forum. Onderstaand nog een filmpje van de plannen en het circuit.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!