Drie Nederlandse motorrijders met een wildcard hebben zich donderdag bij de TT van Assen geplaatst voor de grandprixrace op zaterdag in de 250cc klasse. Patrick Lakerveld, Hans Smees en Emile Litjens slaagden er ondanks regenbuien en windvlagen in snel genoeg een ronde op het 6 kilometer lange circuit af te leggen.

De 25 jarige Lakerveld was de beste Nederlander in de kwartliters met een 23e kwalificatietijd. Smees en Litjens noteerden de 28e en 29e tijd. Het trio was vele seconden langzamer dan de Australi�r Anthony West, die de snelste tijd neerzette. De winnaar van de TT van vorig jaar, toen het ook regende in Assen, klokte 2.19,354 en haalde een maximumsnelheid van 247 kilometer per uur.

Twee andere Nederlanders die dankzij een wildcard aan de kwalificatieraces mogen meedoen, Randy Gevers en Jan Roelofs, redden het niet. Zij mogen vrijdag nog een poging wagen zich voor de wedstrijd op zaterdag te plaatsen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter