Zoals jullie gisteren al hebben kunnen lezen op onze website zit Red Bull in een benarde situatie wat betreft het verkrijgen van een competitieve motor voor volgend seizoen. Het team maakte eerder al claims dat het de sport zou verlaten en nu het er op lijkt dat ze geen competitieve motor zullen bemachtigen nemen de intensiteit en kwantiteit van die uitspraken alleen maar toe.

Maar wat gebeurt er als Red Bull effectief de stekker er uit trekt? Er staat niet meteen een koper klaar om heel de boel over te nemen en dus lijkt het er op dat in dat geval vier zeer getalenteerde rijders en ook tal van zeer bekwame en hardwerkende ingenieurs en technici op straat zullen worden gezet. Bij het wegvallen van Red Bull en Toro Rosso zouden immers maar 18 plaatsen overblijven op de grid, waarvan de meeste plaatsen al zijn ingenomen. Of is er nog een andere oplossing?

Volgens Mercedes teambaas Toto Wolff kan wanneer Red Bull er mee zou stoppen de introductie van een derde wagen per team plaatsvinden, een voorstel dat vorig jaar al kwam bovendrijven. Het zou een oplossing bieden voor de vier piloten in kwestie en ook de personeelsleden zouden dan bij andere teams terecht kunnen. Een extra wagen betekent immers meer werk voor heel het team. Ook Stoffel Vandoorne zou dan nagenoeg zeker eindelijk in de F1 geraken.

Ja, als een team zou vertrekken, en we hebben deze discussie al gehad over Lotus een tijdje terug, dan zou een derde wagen per team een goede oplossing zijn. Ik persoonlijk vind het een goed idee, stelde Wolff.

Natuurlijk zou ik liever Red Bull in de sport zien blijven dan een grid met 27 of 28 wagens te zien met minder teams, maar het is een goede oplossing voor wanneer ze het toch voor bekeken zouden houden.

Mercedes was de eerste motorconstructeur die gelinkt werd met Red Bull om een motor te leveren vanaf 2016, maar de gesprekken tussen beide partijen kwam al snel tot een eind. Toto Wolff zegt nu ook dat hij niet op zijn beslissing zal terugkomen.

Je kan niet wegkijken van het feit dat F1 een competitieve sport is die competitieve spelers en teams nodig heeft. Natuurlijk hielden we met dat aspect rekening. Red Bull is één van de hipste merken ter wereld en het zou de sport pijn doen moesten ze vertrekken.

Dat betekent echter niet dat wij ons moeten wegcijferen in het belang van een ander team of de sport in het algemeen. Wij hebben lang gewerkt om de top van de sport te bereiken en wij zijn niet van plan om die zo maar even weer af te staan. Ja, wij zijn bang van Red Bull. En hen onze motor geven zou er toe kunnen leiden dat we onze koppositie opnieuw verliezen. Vanuit teamperspectief is het daarom niet interessant om hen van onze motor te voorzien. Ferrari begint nu hetzelfde te denken.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!