Het is officieel: Robert Doornbos maakt zondag in Hockenheim zijn debuut als Formule 1-coureur, naast landgenoot Christijan Albers. Doornbos is al sinds eind vorig seizoen test- en reservecoureur bij Jordan Grand Prix, en neemt nu de plaats in van de ontslagen Patrick Friesacher bij Minardi. De Oostenrijker kon nog steeds zijn sponsorgeld van juni niet betalen, en werd daarom aan de deur gezet bij het team uit Faenza. Robert Doornbos had samen met Zsolt Baumgartner, de Minardi-coureur van vorig seizoen, de meeste kans om hem te vervangen.

Doornbos als vrijdagse testcoureur bij Jordan“We hebben de eer om Robert te verwelkomen bij Minardi,” verteld teambaas Paul Stoddart. “Hij heeft het afgelopen jaar duidelijk laten zien dat hij de snelheid heeft om in de Formule 1 te rijden, en wij zijn trots om hem komend weekend zijn debuut te laten maken in het Wereldkampioenschap. Ik geloof dat hij de volgende races een uitstekend werk gaat verrichten. Ik ben er zeker van dat we nu, met de allereerste volledige Nederlandse opstelling, n�g meer steun gaan krijgen vanuit Nederland � als dat nog mogelijk is natuurlijk (lacht).

Toch wil ik ook graag Patrick bedanken voor al de moeite die hij gedaan heeft voor het team, en ondanks dat we onze samenwerking wegens commerci�le redenen moesten stopzetten wil dit in geen enkel geval iets zeggen over zijn mogelijkheden en capaciteiten als coureur. Wij blijven hem hoog inschatten en wensen hem het allerbeste voor de toekomst.”

Robert Doornbos zelf kan het natuurlijk nog niet geloven. “Ik kan amper wachten om vrijdag van start te gaan. Dit is de kans waar ik op gewacht heb en zowel ik als mijn management hebben er heel hard voor gewerkt. Ik voel me fit en klaar om deze volgende stap te zetten. Door te racen krijg ik meer ervaring, wat van grote waarde zal zijn als ik volgend seizoen aan de races deelneem. Dit jaar kon Jordan/Midland mij deze kans niet geven, Minardi wel. Ik kan amper wachten om mijn ambitie�s om te zetten in daden.”

Robert Doornbos wordt nu teamgenoot van zijn landgenoot Christijan Albers, en het is de eerste maal in de geschiedenis dat ��n team met twee Nederlandse coureurs aan de start verschijnt. Wat Doornbos in de races kan, zullen we ongetwijfeld zondag zien.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter