Was het dan toch een aanwijzing dat Doornbos tijdens zijn interview een blikje Red Bull dronk? Het zou zomaar kunnen. Vandaag werd immers bekend dat de Rotterdammer volgend jaar derde coureur wordt bij Red Bull. Hij is de offici�le test -en reservecoureur voor 2006.

Vanochtend reed Doornbos zijn eerste rondjes in de RB1 in Barcelona. Ook donderdag zal hij nog in actie komen. Door de overeenkomst met Red Bull wordt hij verenigd met Christian Horner, zijn teambaas bij Arden in de F3000.

Teambaas Christan Horner: “Afgelopen jaar was een leerjaar voor Robert in de Formule 1. Nu zal hij de belangrijke rol van derde coureur voor Red Bull Racing vervullen. Robert heeft zijn natuurlijk snelheid getoond en een honger naar overwinningen toen ik met hem samenwerkte in 2004. Ik ben blij dat ik weer met hem mag werken.”

Robert Doornbos: “Het is fantastisch om Red Bull Racing te mogen versterken. Het is niet alleen het team, maar ook de technische ontwikkeling en de motivatie van het team die zorgen voor een gezonde toekomst. Ik wil zoveel mogelijk leren om de top in deze sport te bereiken. Dit is de juiste plaats daarvoor.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter