Deze week kreeg de Nederlander Robert Doornbos voor het eerst de kans om een F3000-wagen te testen. Gedurende deze week bestreden ongeveer veertien coureurs elkaar tijdens deze offici�le F3000 testsessie op Jerez de la Frontera, in het zuiden van Spanje. Robert wist iedereen te verrassen door de snelste tijd neer te zetten voor Team Arden. Met een tijd van 1:32.33 wist hij de andere coureurs, waaronder Nico Rosberg, voor te blijven.

Robert Doornbos:

“Ik ben erg onder de indruk van de wagen en van de F3000 in het algemeen. De snelheid, de grip en de downforce, alles is veel hoger dan in de Formule 3. Het ging desondanks best goed. Ik hoop dat mijn aanpak en resultaten Christian Horner, de teambaas, tevreden hebben gestemd, zodat ik misschien een kans krijg in de F3000 komend seizoen.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter