Robert Doornbos heeft op zijn tweede testdag voor Red Bull Racing vandaag maar liefst 112 ronden afgelegd op het Circuito de Catalunya. Onder zonnige maar frisse omstandigheden werkte de 24-jarige Rotterdammer een druk programma af op de 4.727 kilometer lange baan ten noorden van Barcelona.

Waar zijn teamgenoot David Coulthard zich voornamelijk bezig hield met het afstellen van zijn RB1 bolide en het testen van Michelin banden, was het Robert�s taak om vandaag o.a. de software verder te ontwikkelen. Uitgerust met een begrensde Cosworth V10, begon Robert vanmorgen zijn volle dagprogramma door eerst verschillende remmen te testen om aansluitend zich op de software te richten.

Robert Doornbos Zo werd er na de lunch met name aandacht besteed aan het finetunen van de software door veel starts te oefenen. Ook het afremmen op de motor (engine braking) werd in de middag getest om dit beter in kaart te brengen. Over de gehele dag reed Robert op slechts twee setjes banden zo�n negen lange runs van telkens 10-12 ronden. Hierbij lag het accent dus niet zozeer op het neerzetten van snelle rondetijden, maar juist op het noteren van constante tijden waardoor het team veel bruikbare informatie over de verschillende settings kon inwinnen.

Robert Doornbos: ” Ik heb nog nooit zoveel kilometers op een dag gemaakt als vandaag! Het was een onwijs goede test voor het team, omdat we echt alles wat op het programma stond hebben kunnen afronden. Ik ben de hele dag op een basis set-up het asfalt opgegaan om zoveel mogelijk informatie te verzamelen onder gelijke omstandigheden. Ook mijn aankomende tests zullen meer in het teken van ontwikkeling staan dan puur het neerzetten van snelle rondetijden. Dit alles dus om de nieuwe wagen bij de start van het seizoen in Bahrain �op snelheid� te hebben!”

Al volgende week vervolgt Red Bull Racing haar testprogramma op het circuit van Jerez de la Frontera. Op het Zuid-Spaanse circuit zal het team drie dagen testen met ��n RB1. Wie wanneer gaat rijden zal later deze week verdeeld worden. De nieuwe door Ferrari aangedreven RB2 bolide zal in handen van David Coulthard medio december het levenslicht zien op Silverstone.

bron: persbericht

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter