Het vooruitzicht dat er in 2008 een alternatieve serie zou komen lijkt weer wat onrealistischer geworden nadat er een doorbraak lijkt te zijn in de onderhandelingen tussen GPWC, dat de belangen behartigt van Ferrari, BMW, Daimler Chrysler, Ford en Renault, en SLEC, de eigenaar van Formule 1.

Beide partijen kwamen overeen om een intentieverklaring voor te bereiden over de toekomst van de Formule 1. Dat zou afgerond moeten zijn voor het einde van het jaar. De GPWC noemde dit een doorbraak in hun discussies met SLEC.

De vergadering in Gen�ve werd bijgewoond door alle leden van de GPWC, alle aandeelhouders van SLEC (Bayerische Landesbank, JP Morgan, Lehman Brothers en Bambino Holdings) en Bernie Ecclestone, hoofd van FOA.

Na de vergadering werd een korte verklaring gegeven:

“We zijn tevreden dat we vandaag een dorbraak bereikten in onze onderhandelingen over de toekomst van de Formule 1. De uitkomst is het best voor de Formule 1 en de miljoenen fans overal ter wereld.  “

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter