De Donington Historisch Festival [DHF] zal in 2013 weer worden gehouden. Van 3 tot en met 5 mei kunnen de eigenaren van prachtige, exotische en roemruchte race-auto’s hun kostbare bezit over het in 2010 herbouwde circuit laten brullen.

Van pre-war tot Group C, er is van alles te zien en te beleven waarbij de overige familieleden niet worden vergeten. Zo zijn er GT’s van voor 1966, met onder andere de Mini Coopers en de grote Ford Galaxie’s. De klasse pre-’63 GT behelst auto’s als de Ferrari 250GT SWB en Aston Martin DB4. Maar er zijn ook Formule 2-auto’s uit de periode 1967 tot 1978. Je trommelvliezen zullen overuren maken!

De organisatoren hebben hun best gedaan om de toegangsprijzen zo laag mogelijk te houden, zodat de drempel om het festival te bezoeken zo laag mogelijk ligt. Men rekent op veel liefhebbers en overige bezoekers.

Het thema van DHF is de connectie tussen het circuit en Ayrton Senna. In 1993, alweer twintig jaar geleden, toonde Senna zijn kunnen onder de moeilijkste weersomstandigheden. Zijn McLaren-Ford was verre van competitief, maar de Braziliaan sleepte de auto als eerst over de streep met een performance wat daarna niet meer is vertoond.

De wereldkampioen en F1-icoon die in 1994 aan ons ontviel, wordt geëerd omdat Senna dertig jaar geleden op Donington voor het eerst in een Formule 1-auto reed. Frank Williams liet toen een 23-jarige, mager jochie in zijn Williams-Cosworth rijden en meteen liet Ayrton zien dat hij een kampioen in de wording was. Het zou desondanks ruim 10 jaar duren, voordat Ayrton Senna daadwerkelijk voor Frank Williams zou rijden.

En helaas duurde dat dienstverband niet lang…

Voor meer informatie kun je kijken via www.doningtonhistoric.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.