We beginnen aan een nieuw jaar, waarvoor alvast de beste wensen, met een terugblik op het vorige jaar. Wat waren de meest gelezen artikels van 2009? Dit is de top 10

10) Nieuws: Fisichella bij Ferrari (foto’s)
Na de teleurstelling van Luca Badoer mocht Fisico bij Ferrari aan de slag. De eerste foto uit de reeks zegt alles. Deze man is dolgelukkig met deze unieke kans. Hij zou wel geen punten meer kunnen sprokkelen…

9) Nieuws: BrawnGP verkoopt bolides
Als je wat extra geld op je bankrekening had staan dan kon je bij BrawnGP één van de oude Honda bolides kopen. Tussen droom en daad staat er toch meestal geld in de weg…

8) Nieuws: FIA gaat slicks van Schumacher onderzoeken
Schumacher test in augustus met de F2007 op GP2 slicks. Een aantal mensen denken echter dat het gaat om gewone F1 slicks. De FIA is bezorgd en onderzoekt de zaak.

7) Nieuws: F1 kalender 2010
Na lang wikken, wegen en tig verschillende kalenders gaf de FIA in december eindelijk de kalender voor 2010 vrij.

6) Nieuws: De scheiding van McLaren-Mercedes
Toen Mercedes aan het onderhandelen ging met Brawn GP en McLaren duidelijk maakte dat het wel wat zag in een Ferrari-achtig verhaal zat er een scheiding aan te komen. Uiteindelijk bleek die enkel van tafel en bed te zijn.

5) Nieuws: Henry Surtees 1991-2009
De 18 jarige zoon van F1 kampioen John Surtees kwam tragisch om het leven na een dom ongeluk. Onder andere Felipe Massa was zwaar aangedaan door zijn overlijden, de Braziliaan zou een week later net niet hetzelfde meemaken.

4) Nieuws: Wie rijdt waar in 2010?
Soms moet het niet ingewikkeld zijn. Een overzicht van de bevestigde rijders en wie er een kans maakt op één van de overgebleven zitjes.

3) Magazine: Heibel in het Honda hoofdkwartier
BrawnGP was de revelatie van het jaar, slechts een paar maanden daarvoor was het team nog in handen van Honda. Had de Japanse autofabrikant niet beter een jaartje langer de tijd genomen?

2) Magazine: Waarom Ferrari Alonso moet halen
Dit seizoen werd het nog maar eens duidelijk dat Ferrari een man als Schumacher miste. Lang voor z’n bevestiging gaven we in dit magazine artikel onze blik over waarom een komst van Alonso noodzakelijk was.

1) Nieuws: Schumacher en Mercedes?
Een dikke maand voor het contract tussen Michael Schumacher en Mercedes GP werd getekend kwamen de eerste geruchten te voorschijn. Toen leken ze nog zo verschrikkelijk absurd… Dat zou snel veranderen!

By peter