Het was afgelopen weekend niet het weekend waar Max Verstappen op hoopte. Vooraf werd de 18-jarige Nederlander als podiumkandidaat gezien. Red Bull zou misschien zelfs kunnen vechten met Mercedes om de zege. Niet is minder waar, Mercedes was oppermachtig en Verstappen werd op ruimte afstand vijfde.

Het is ook de eerste keer dat Verstappen zijn prestatie van vorig jaar niet kon verbeteren. Vorig jaar eindigde Verstappen in de Toro Rosso na een knappe race als vierde.
Laten we dit maar snel achter ons laten, zo vertelt Verstappen. Het ging al mis in de kwalificatie. Ik kwam 0,8 seconde tekort om mijn laatste snelle ronde te rijden. Anders had er misschien wel een tweede plaats in gezeten. Nu moest ik als vierde starten. Eerst zat ik vast achter Ricciardo. Ik liet maar een gaatje vallen van ongeveer 2 seconden omdat je hier bijna niet kan inhalen. Maar toen kwam ook Vettel dichterbij.

Na de pitstops was het gedaan. Ik kwam achter Räikkönen terecht op oude banden. Ik zat ronden lang achter hem, kon mijn eigen tempo niet rijden. In pogingen om toch een gaatje te vinden reed ik mijn banden kapot. Vervolgens reed ik in niemandsland en moest ik in de laatste ronden Räikkönen van me af houden. Of ik te ver ging? Nee zeker niet. Hij moet uitkijken, hij rijdt zijn voorvleugel kapot op mijn achterband. Dit sluiten we maar snel af.

In de beginfase van de race riep Verstappen over de boordradio: Ik rij als mijn grootmoeder!, over het hoe en waarom wil Verstappen niet veel kwijt. Waarschijnlijk wilde Verstappen aan zijn team laten weten dat hij klem zat achter Ricciardo.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published.