Ongelofelijk, ik kan het niet geloven

Max Verstappen kon na acht rondjes in zijn thuisrace alweer uitstappen. Weer hield zijn Red Bull RB13 kort na de start van de race ermee op.

Weer werden de in oranje geheuld fans, 60.000 volgens de laatste gegevens, een anti-climax gepresenteerd. Verstappen is dit seizoen inclusief België in de helft van de races uitgevallen.

En weer…weer rijdt die andere Red Bull naar het podium.

De race begon redelijk, al zat Daniel Ricciardo altijd dicht op Verstappen. Na het begint van ronde zeven, begon de ellende in La Source. Max reed toen op een keurige P5, conform zijn voorspelling eerder dit weekeinde,

Wat de jonge Nederlander niet had voorspeld, was dat de motor er weer eens mee zou ophouden.

Dit is gewoon slecht. Nu gaan we naar Monza, maar dat wordt ook weer helemaal niks. En wat dacht je van de Nederlandse fans? Zij kopen een duur ticket en dan val je na acht ronden al uit.

Op de vraag hoe lang de Nederlander dit nog volhoudt, antwoordde hij helder: Niet lang.

Kunnen we het Max kwalijk nemen?

Vader Jos Verstappen sprak woorden met gelijke strekking. Tegenover Ziggo Sport: Dit is ontzettend moeilijk voor hem. Hij doet niets verkeerd en nee, hij maakt het materiaal niet kapot. Het materiaal is gewoon niet goed genoeg.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.